Praktijk DenkWerk

  • Steffie Cools
  • Erkend psychologe

Binnen mijn praktijk ‘Denkwerk’ ben ik als zelfstandig klinisch psycholoog en professionele coach aan de slag rond allerlei thema’s die ervoor kunnen zorgen dat je als persoon uit evenwicht geraakt. Als psycholoog geloof ik dat mensen een kracht in zich hebben om te groeien en vooruit te gaan. Vanuit deze mindset wil ik samen met jou helderheid scheppen in de verschillende vraagstukken die jij op dit moment tegenkomt.

Als psycholoog geloof ik dat mensen een kracht in zich hebben om te groeien en vooruit te gaan.

Naast psychologische begeleiding, bied ik professionele loopbaanbegeleiding aan via loopbaancheques, in samenwerking met A-Lissome. Ik ben ervan overtuigt dat mensen meer werkplezier ervaren wanneer ze hun eigen talenten en interesses kunnen inbrengen in hun job. Ik heb het zelf mogen ervaren, nadat ik zelf loopbaanbegeleiding gevolgd heb! Deze begeleiding verloopt op een persoonlijke manier, waarbij ik je begeleid bij je persoonlijke ontwikkeling, het bereiken van je doelen, uitzoeken welke job bij jou kan passen, wat de volgende stap is in je loopbaan,…. Het is belangrijk te durven kiezen voor werk dat je gelukkig maakt. Dit durven kiezen begint bij het in kaart te brengen van je talenten, je kerncompetenties, je ideale bedrijfscultuur, je werkwaarden, je favoriete sectoren, je interesses, je valkuilen, hoe je bent in een team, je ondernemerscapaciteiten enz...


Naast mijn zelfstandige werk ben ik aan de slag als professionele coach binnen VZW Stijn – De Witte Mol. Ik begeleid hier enerzijds individuele medewerkers op vlak van hun professioneel functioneren en groei. Daarnaast begeleid ik hier ook teamprocessen met als doel om de samenwerking te optimaliseren. Een thema waar ik me op heb kunnen verdiepen is het coachen rond stress en burn-out. Ook hierin heb ik de nodige expertise om tot duurzame resultaten te komen waar je mee verder kan.

Opleidingen

  • Master klinische psychologie (UGent)
  • Postgraduaat Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen (UCLL)
  • Opleiding Stress en burn-outcoach (HRD Academy)
  • Module Professionele coaching en Teamcoaching (Rapunzel VZW)

Werkervaring

  • Zelfstandig psycholoog Denkwerk
  • Coach binnen vzw Stijn – De Witte Mol